Moderat falskhet

Det finns självklart mycket som gör mig förbannad med moderaterna, men någonting jag verkligen inte tål är deras falskhet. Ett exempel är deras korståg mot bidragsfusket som de tydligen inte alls står ut med. För att komma tillrätta med detta ska alla - sjuka, arbetslösa osv. - kollektivbestraffas med sänkta eller indragna ersättningar. Och visst, det är förjävligt när människor utnyttjar välfärdssystemet för egen vinning, men undersökningar visar att bidragsfusket kostar staten tio gånger mindre än skattefusket. Har ni någonsin hört en moderat gråta över skattefusk? Nej, de har tillochmed avskaffat den myndighet som utreder skattefusk. Det är alltså inte fusk moderaterna vill åt, isåfall hade man ju siktat in sig på skattefusket (men det är ju fel samhällsgrupp som ägnar sig åt det fusket), "fusket" är uppenbarligen bara en ursäkt för att få skala ned välfärden och därmed kunna sänka skatten för sina egna väljargrupper.

Det är förövrigt skrattretande hur de driver igenom sin rätt igenom ideologiskt drivna politik. När man ska komma tillrätta med fusk i de lägre samhällsskikten såsom bidragsfusk så gör man det med kollektivbestraffning och piska. När man ska komma tillreda med fusk i de övre samhällskikten gör man det genom att ta bort anledningarna att fuska. Är det en skatt det fuskas mycket med? Då avskaffar man helt enkelt den skatten, och vips var fusket borta! Finns det en myndighet som gräver fram jobbiga siffror om skattefiffel? Då avskaffar man den myndigheten! Om det anlitas mycket svartjobb (i de övre samhällsskikten), då instiftar man bidrag som gör det lönsamt att anställa vitt (ibland är det alltså ok med bidrag). Skitpraktiskt. Piska för de lägre samhällsskikten, silkesvantar för de övre.

Att deras retorik är genomfalsk är en sak, men det som är jobbigast av allt är att det fungerar. Att slå hål på detta blir en av de viktigaste utmaningarna i valrörelsen.

Kommentarer
Postat av: Stefan

Bra postning. Bra argumentation.

2010-03-03 @ 21:59:57
URL: http://stefanskonspirationer.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0