Buddha och brott

Satt och diskuterade med en polare framåt småtimmarna och kom då över detta citat: "Buddha said that immorality and crime, such as theft, falsehood, violence, hatred, cruelty, could arise from poverty. Kings and governments may try to suppress crime through punishment, but it is futile to eradicate crimes through force."

Intressant att en bortskämd kronprins för många tusen år sedan hade en större förståelse för brott och straff än dagens vänsterlänska demokratier.

Kommentarer
Postat av: John

Skönt citat, en liten tankeställare ja ;)

2010-04-14 @ 13:25:59
Postat av: sossen

Varför sätter inte SSU ihop en debatt mot moderaterna eller något i aulan? Känns som det behövs efter Fredrik Reinfeldt var där och övertygade varenda unge som inte kan tänka själv om att man ska rösta moderat. Snart val! Organisera debatter med MUF! ( i wargentinskolan )

2010-04-20 @ 12:05:51
Postat av: Anton

Den 6 maj har vi planerat debatt i wargen! Problemet är att vi måste ha tillstånd från skolledningen för att få vara på skolan, och det brukar kunna vara svårt att få.Det låter som du är engagerad och vettig! Om du vill testa att komma på en SSU-aktivitet så brukar vi träffas på vår lokal på tisdagar och torsdagar kl.18.30. Du kan läsa mer här: http://ungsolidaritet.wordpress.com

2010-04-20 @ 16:57:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0