När får vi se en seriös mediabevakning?

Jag slutar aldrig fascineras och förundras över medias, och då speciellt Aftonbladets, förmåga att vrida och vinkla allt till borgerlig favör. Allt ifrån hur man formulerar sig, vad man väljer att ta upp osv. Såg Aftonbladets löpsedel idag och tänkte "Hoppas de skriver nått bra om 1 maj eller skuggbudgeten!", men möttes av "SÅ MYCKET DYRARE BLIR SNUS, TOBAK OCH STARKSPRIT OM MONA SAHLIN VINNER VALET". Nej för all del, fokusera inte på tiotals miljarder till vård och skola, den största satsningen på kollektivtrafik sen 1800-talet eller på att vi faktiskt, till skillnad från högern, har teckning och betalar för våra satsningar.
Att man skriver "Mona Sahlin" istället för "De rödgröna" eller "Socialdemokraterna" är också uppenbart för att dra nytta av hennes låga popularitet.

När de rödgröna imorse presenterade sin skuggbudget låg rapporteringen kring det långt ned på Aftonbladets hemsida och tillsammans med rubriker såsom ungefär "Dags att visa hur ni tänker finansiera kalaset" (trots att vi tydligt presenterat just hur det ska gå till, samtidigt som högern i sin budget går back med miljarder).
När Reinfeldt och Borg nu håller en presskonferens för att bemöta skuggbudgeten så ligger rapportering högst upp med rubriken "SKUGGBUDGETEN SLÅR MOT HUSHÅLLEN". På DN och Expressen är rapporteringen av samma slag.

Såhär ser det i princip alltid ut. Det är faktiskt inte annat än patetiskt.

Någonting som dock överraskade mig positivt var ÖP:s rapportering kring 1 maj som faktiskt var väldigt positiv. Man hade ju väntat sig nått i stil med "Rödgröna demonstrerar mot mer pengar i plånboken".

Kommentarer
Postat av: Liss

Såg också det där, pinsamt är vad det är. Att det verkligen ska vara så svårt för media att ge en åtminstone någorlunda objektiv bild på politik? Nej, usch.

2010-05-03 @ 16:35:06
URL: http://lissjonasson.wordpress.com
Postat av: Anton

Ja, man undrar ju varför all media är så borgerlig egentligen. Vad som skulle behövas är en ny socialdemokratisk satsning på press (vi hade ju A-pressen förut men den gick ju i konkurs) men en sådan är nog inte möjlig tyvärr.

2010-05-03 @ 21:17:32
Postat av: Lasse

Inte så konstigt egentligen? Hur kan man få för sig att slå bort jobben från Sverige och framförallt koka ihop ett recept på högre ungdomsarbetslöshet??Sedan höja priserna på vanliga varor genom att skapa en kilometerskatt? Och därtill höjja skatten på tobak och alkohol.Det låter ju som en politik rakt ner i diket

2010-05-06 @ 07:06:53
Postat av: Anton

Inga jobb och högre ungdomsarbetslöshet lät ju faktiskt skitdåligt. Nu är det ju dock inte så vi ser det. ;)Små skattehöjningar på vissa varor är en nödvändighet och ingen katastrof. Tror folk är beredda att betala lite mer för att få en riktig politik för nya jobb och mer pengar till skola och vård.

2010-05-06 @ 22:33:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0