Dags att agera Obama!

Det som sker i USA just nu är något unikt. Att världens enda supermakt styrs av en så liberal och progressiv president som Obama är något vi inte kommer uppleva många gånger i livet igen, om ens någon. Ta detta i kombination med den starkaste demokratiska majoriteten i senaten på 30 år så förstår ni hur unikt det är. Om något ska hända med det där landet så är det nu det ska ske.

Nu har man dock kört fast. Republikanerna har lyckats sätta käppar i hjulet på sjukvårdsreformen och samtidigt går den högerkristna mediamaskinen på högvarv. Överhuvudtagit har vinden börjat blåsa emot Obama. I höst är det återigen dags för kongressval och republikanerna ser ut att kunna ta en storseger. Det lilla unika tillfälle som fanns att ställa nått tillrätta i the land of the brave kan då i princip vara över.

Obama måste agera nu och återta initiativet innan det är försent. Hela sitt första år har han i bästa välvilja räckt ut en hand till republikanerna och inte velat göra något utan deras samförstånd, men republikanerna har konsekvent svarat med att spotta på den. Det är dags att sluta spela nice guy och inse att republikaner aldrig kompromissar. Ta istället läget och kör över dem nu när vi har chansen!

Om den här möjligheten att få till en förändring i USA misslyckas är det svårt att se hur något någonsin ska kunna ske.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0