Integrationsidioti och populistiska halvlögner

Då jag i förra inlägget berörde Sverigedemokraterna och då nämnda parti i dagarna har kongress känner jag att immigrationen och integrationen behöver nämnas. Precis som Kristian kommenterade på förra inlägget så är immigrationen faktiskt en fråga man verkligen måste ta tag i, men snarare på motsatt sätt än SD förespråkar.
Vi har problem med integrationen i Sverige idag, att säga nått annat vore att blunda för verkligheten och spela Sverigedemokrater och andra populister och fascister i händerna. Utomeuropeiska immigranter är i större utsträckning arbetslösa än andra och är inblandade i snäppet fler brott än andra. Genom att endast se det kan man sedan med halvlögner och hetsig och simpel retorik plocka enkla poänger, men problemen är såklart betydligt mer komplicerade än så.

Nästan alla problem som t.ex. SD grundar sina halvlögner på kokar ned till ett par grundläggande problem som SD inte nämner; kombinationen av det kommunala vetot som ger kommuner rätt att säga nej till att ta emot invandrare, och att de kommuner som tar emot invandrare får ekonomiska bonusar. Detta gör att rika borgerliga kommuner som skulle ha råd med en bra integration och inte behöver ekonomiska bonusar vägrar ta emot invandrare medan fattiga kommuner tar emot den stora merparten för de snabba pengarna. På så vis hamnar immigranter som flyttat hundratals mil, inte känner till kulturen och inte kan språket, i förorter som är isolerade från resten av samhället och där det endast bor människor i samma situation, i fattiga kommuner som redan har hög arbetslöshet och hög kriminalitet. På det kommer att de sedan pga sina utomeuropeiskt klingande namn har betydligt svårare att få jobb än andra.
Sätt vilken människa som helst i den situationen. Då spelar det inte stor roll hur fina betyg och hur stark drivkraft du än har. Ibland finns det ingen hejd på idiotin.
Att man sedan har mage att skälla på nämnda immigranter gör ju att man inte ens vet vad man ska säga.

Avskaffa det kommunala vetot, avskaffa den ekonomiska bonusen och ge varje nyanländ immigrant tio välmående kommuner att välja mellan.

Det här problemet har inget med kulturella krockar att göra.

Kommentarer
Postat av: John

Bra inlägg, håller helt och hållet med dig. Det finns ju faktiskt undersökningar som pekar på att människor med utomeuropeiskt bakgrund dessutom oftare döms än svensktfödda personer. Vilket är helt bisarrt...

2009-10-18 @ 20:29:08
Postat av: Anton

Tackar! Jo det är ju faktiskt bland det sjukaste av allt då det visar på ett systemfel. Rasism som redan finns i det demokratiska systemet, Sverigedemokrater eller inte. Att alla medborgare inte har samma värde.

2009-10-18 @ 22:37:04
Postat av: Kristian

Håller med till 100%! Det hela måste ordnas på något vis, gärna utan att SD får lägga näsan i blöt.

2009-10-27 @ 17:45:27
Postat av: Anonym

Gud

vilket

bra

inlägg

.

Det låter ju bra med en ekonomisk bonus för att få kommuner att ta emot invandrare, men det är ju logiskt att det blir som det blir. Rika kommuner kan ignorera det för dom har det bra ställt, t.ex Reinfeldts hemkommun. Och fattiga kommuner behöver pengar ---> Stockholms södra förorter .

Det måste bli en jämn fördelning! Inte alla dit och inget hit, jämn fördelning och en väl utarbetad integrationspolitik, det är vad Sverige behöver. Det är vad alla asylsökande behöver! Det är vad folket behöver.

Själv vill jag sudda ut alla nationsgränser i hela världen, men det är för någon debatt om utopi...Vi är där för dom sverige inte tar mot/

för; Täby sämst i sverige på integration"2009-11-03 @ 21:14:37
Postat av: G. Örd ...

...på förra kommentar, ofc.

:)

2009-11-03 @ 21:15:52
Postat av: Anton

Tackar! ;) Jo det hela är ju så dumt så det är inte sant. Att allt sedan resulterar i främlingsfientlighet och framgångar för partier som SD är ju så sjukt frustrerande.

2009-11-03 @ 21:39:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0